Evaluatie met blik op de toekomst: wisselwerking VLAIO en lokale besturen

Publicatiedatum

VLAIO zet al jaren sterk in op haar relaties en wisselwerking met de lokale besturen. Het door VLAIO gesubsidieerde project ‘Overlegtafels Economie en Smart Cities’ van de VVSG is hierin een belangrijk instrument. Dit project loopt begin 2025 ten einde. Het ideale moment dus voor een beleidsevaluatie en landschapsanalyse. De inzichten uit die analyses moeten VLAIO helpen de toekomst verder vorm te geven. De opdracht werd gegund aan IDEA Consult. De VVSG is van nabij betrokken bij het hele verloop. IDEA Consult zal onder meer een bevraging bij alle lokale besturen organiseren. Sommige besturen worden ook uitgenodigd voor een focusgesprek. We hopen op jouw medewerking te mogen rekenen. Hou zeker de berichten van IDEA Consult en de communicatiekanalen van VLAIO in het oog. 

Foto: unsplash.com

IDEA Consult kreeg niet alleen de opdracht om het gesteunde project te evalueren met een blik op de toekomst, maar ook om een bredere analyse uit te voeren. Hoe ziet het huidige landschap van actoren en instrumenten op het vlak van ondernemingsvriendelijke en innovatiegerichte gemeenten er uit? Welke uitdagingen en opportuniteiten zijn er voor de toekomst? Want met de jaren is de context gewijzigd, de werking van VLAIO en de VVSG veranderd, maar evenzo het beleid, de kennis en de ervaring van steden en gemeenten. Deze opdracht van IDEA Consult moet inzichten en handvaten aanreiken om de prioriteiten, de focus en de instrumenten voor de toekomstige wisselwerking tussen de lokale besturen en VLAIO vorm te geven, met bijzondere aandacht voor de samenwerking met de VVSG.

Neem weldra deel aan de bevraging

Mogelijk ontvang je binnenkort van IDEA Consult in je mailbox een uitnodiging om deel te nemen aan een online bevraging. Maar hou zeker ook onze communicatiekanalen in het oog. Ook daar zal je de link naar de bevraging vinden. Zo kan iedereen die vanuit een stad of gemeente mee ondernemerschap en innovatie ondersteunt deze bevraging invullen. 

Voor VLAIO en de VVSG is deze bevraging belangrijk om de ervaringen, noden en inzichten over ondernemerschap en innovatie van de lokale besturen in Vlaanderen te capteren. In deze bevraging kan je jouw ervaringen met het project ‘Overlegtafels Economie & Smart Cities’ en andere inzichten delen. De VVSG en VLAIO appreciëren jouw deelname heel erg.

Overlegtafels Economie en Smart Cities

Ondertussen meer dan twaalf jaar organiseert de VVSG met de steun van VLAIO een aanbod voor steden en gemeenten die nog sterker willen inzetten op economie. Halverwege die rit kwamen daar ook extra activiteiten gericht op slimme steden en gemeenten bij. Dit project ‘Overlegtafels Economie en Smart Cities’ inspireert, deelt kennis en ervaring en brengt steden en gemeenten samen. Eind januari 2025 eindigt de huidige projectperiode wat één van de aanleidingen is tot deze evaluatie-oefening.

Delen: