Kwaliteitsvolle horeca in binnensteden door beleidsvisie en vorming

Publicatiedatum
De stijgende aanwezigheid van horeca in de binnensteden wordt positief onthaald. Het draagt immers bij aan de beleving in de winkelstraten. Een diverse en kwaliteitsvolle horeca in die straten is minstens even belangrijk. De stad Brugge werkt daarom aan een nieuwe beleidsvisie op handel en horeca. De stedelijke horecacoaches bezochten op 27 oktober de stad Brugge tijdens een Thematische Overlegtafel van de VVSG.
Foto door Louis Hansel, van unsplash.com

Opleidingen voor horeca in energiebesparing en ondernemerschap

Door de energiecrisis werd ook stilgestaan bij de gevolgen van de hoge energiekosten in de horecasector. De steunmaatregelen van de federale en Vlaamse overheden werden kort toegelicht. Zo kwamen onder meer de energiesteunmaatregel en de overbruggingslening van VLAIO aan bod. De nood om energie te besparen tracht Horeca Vlaanderen verder te ondersteunen in haar opleidingen binnen de Horeca Academy. Toerisme Vlaanderen organiseert daarnaast op 24 november een inspiratiedag rond ecologie en energie voor logiesuitbaters. Maar ook startend ondernemerschap in de horeca versterken, komt in de Horeca Academy onder de aandacht, net zoals bij de horecaboosters van Syntra en Travi.

Openbaar domein aanpassen voor bredere terrassen

Gedurende de coronacrisis werden de terrassen van horecazaken vaak uitgebreid. Aan de ingediende projecten binnen de oproep ‘Duurzame bereikbaarheid van de kernen’ merkt VLAIO dat sommige gemeenten dit een permanent karakter willen geven. Door een herinrichting van het openbaar domein wensen deze gemeenten over ruimere plaats voor horecaterrassen te beschikken.

Samen voor sterk ondernemen

Meer en sterker ondernemerschap in innovatieve steden en gemeenten: daar gaan we voor! De VVSG en VLAIO bundelen de krachten in het project Overlegtafels Economie & Smart Cities. Je leest er meer over op www.vlaio.be/lokalebesturen. #sterkondernemen

Delen: