Laat je op 26/04 inspireren over leegstand en verweving

Publicatiedatum
Als lokale overheid heb je meerdere sleutels in handen om ondernemen in het weefsel van de stads- of dorpskernen te behouden. Onder stimulans van VLAIO, en in samenwerking met de VVSG en het Kenniscentrum Vlaamse Steden, zijn de voorbije jaren hiertoe verschillende projecten opgezet. Een studiedag op 26 april geeft een stand van zaken over de opgedane kennis en biedt inspiratie voor het opstarten van nieuwe gelijkaardige initiatieven. Wil jij deelnemen? Schrijf je dan ten laatste in op 17 april.

Resultaten ‘Van leegstaande naar verweven werklocaties II’

Begin 2022 presenteerden we de resultaten van het eerste traject ‘Van leegstaande naar verweven werklocaties’. Het eindrapport, de toolbox en de opname van de toen georganiseerde studiedag zijn nog steeds beschikbaar. Maar op 26 april gaan we verder. Op elf geselecteerde sites diepten drie consortia de kansen en ervaringen nog uit tijdens een tweede traject. Ze gingen in dat traject onder meer in op financiële doorrekening, langetermijnbeheer en het juridisch instrumentarium. Enkele experten uit die consortia brengen hiervan verslag uit op de studiedag.

Kick-off projecten verwerven werklocaties

Elf projecten van lokale besturen kregen recent steun van VLAIO om te werken aan projectregie op leegstaande bedrijfssites, om aan leegstandsbeheer te doen of een verweefcoach aan te stellen. De studiedag op 26 april is de officiële start van deze projecten. We laten daarom enkele verweefcoaches zelf aan het woord over hun ervaringen en plannen. Een panelgesprek buigt zich daarna over verschillende aspecten van het leegstandsbeheer.

Waar en wanneer?

De studiedag vindt plaats op woensdag 26 april in het Hendrik Consciencegebouw te Brussel. Dat gebouw bevindt zich op wandelafstand van het station Brussel-Noord. Het programma start om 9.30 uur en duurt tot ongeveer 12.30 uur, met aansluitend een netwerklunch.

Interesse? Schrijf je nu in!

De studiedag is gericht op medewerkers van lokale besturen, intergemeentelijke samenwerkingsverbanden of leegstandsbeheerorganisaties. Op maandag 17 april sluiten we het inschrijvingsformulier voor de studiedag af. Probeer jij leegstand zo goed mogelijk in te vullen? Bouw je mee aan een gezonde mix aan functies in de kernen van jouw stad of gemeente? Mis deze studiedag dan zeker niet.

Delen: