Lab of Tomorrow, nieuw kloppend hart voor innovatie in entertainment-technologiesector

Publicatiedatum

Op een steenworp van het provinciale Domein De Schorre in Boom opent binnenkort 'Lab of Tomorrow'. Met zo'n 3.000 vierkante meter wordt Lab of Tomorrow de eerste stap in het uitbouwen van een epicentrum voor ondernemers, start-ups, vooruitstrevende organisaties en baanbrekende academici in de entertainment-technologiesector. Lab of Tomorrow biedt uitgebreide voorzieningen speciaal afgestemd op de entertainment-technologie industrie. Inititiatiefnemer is We Are One.World, de organisator van het Tomorrowland festival. Ze plannen dat de innovatiecampus na de zomer volledig operationeel zal zijn.  

Flexibele werkruimtes en ultramoderne technologielabs naast een acceleratorprogramma voor startups​

Lab of Tomorrow richt zich op bedrijven in de entertainment-technologie sector. Naast flex werkplekken, privékantoren, vergader- en presentatieruimtes zal Lab of Tomorrow ook zes ultramoderne technologielabs voor onder andere audioproducties, virtuele scenografie, immersief geluid, lighting en audio mastering huizen. Een plaats waar ideeën en prototypes getest kunnen worden door creatieve ondernemers, artiesten, innovatieve bedrijfsteams en academici. De labo-omgevingen evolueren continu op basis van de laatste trends binnen de entertainment sector. Daarnaast zal er ook een entertainment-tech specifiek accelerator programma voor startups worden aangeboden.

Een katalysator voor baanbrekende vooruitgang in entertainmenttechnologie

​Lab of Tomorrow belooft niet alleen een creatieve en ondernemende accelerator te zijn, maar staat voor een levendige innovatie-community waar kennisdeling en samenwerking binnen de industrie centraal staan. Door de toegang tot technologie en industriekennis te vergemakkelijken binnen de entertainment-technologiesector, wil Lab of Tomorrow bijdragen aan de groei en ontwikkeling van de e-tech industrie in heel Europa. Dit moet leiden tot de grootste entertainment tech community waar startups kunnen groeien & leren, 'captains of industry' aan de frontlinie zitten van innovatie en investeerders nieuwe opportuniteiten vroeg kunnen spotten.

Dat samenwerken en die kruisbestuiving worden actief gestimuleerd door middel van een exclusief community programma, gevuld met maandelijkse events en workshops.

Zo is de tweede helft van 2024 de opstart van het Startup Accelerator programma en het Open Innovation programma voorzien. In het eerste kwartaal van 2025 gaat dan het Academy programma van start. 

Er is al heel wat interesse van verschillende bedrijven om zich in het Lab of Tomorrow te vestigen. Bij Lab of Tomorrow willen ze vooral de juiste puzzel van bedrijven leggen om zo een optimale kruisbestuiving te realiseren. De focus ligt daarom op tech bedrijven die ambities hebben binnen de entertainment tech industrie  (startups, captains of industry, investeerders … ). Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich vandaag al inschrijven via de website www.laboftomorrow.com.

Ambitieus plan voor de Rupelstreek

Met Lab of Tomorrow wordt de eerste stap gezet in het ambitieuze plan van de Vlaamse Regering en FIT voor de versterking van de Vlaamse entertainmentindustrie. Dit plan heeft als doelstelling de Rupelstreek te ontwikkelen tot de Flanders Entertainment Valley, waar kenniscentra, privépartners, overheden en burgers hun krachten bundelen en inzetten op innovatie en technologie binnen de entertainmentsector.

Lab of Tomorrow wordt ondersteund door de Europese Unie via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO)  en VLAIO. De totale kost van het project wordt begroot op 11,6 miljoen euro. Hiervan wordt 1,16 miljoen euro gefinancierd via EFRO en draagt ook Vlaanderen 2,77 miljoen euro bij via het Fonds voor Innoveren & Ondernemen (FIO) 

Delen: