Lancering 7 nieuwe proeftuinen

Publicatiedatum
De 7 nieuwe proeftuinenprojecten ondersteunen ondernemingen in de ontwikkeling van Industrie 4.0 toepassingen, maar zullen ook breed sensibiliseren.

Proeftuinen ondersteunen Industrie 4.0

De 7 nieuwe proeftuinenprojecten hebben als voornaamste doel ondernemingen te steunen in de ontwikkeling van Industrie 4.0 toepassingen. Maar ze zullen ook breed sensibiliseren rond Industrie 4.0, door onder andere kennis-spillovers te realiseren naar de opleidingssector. Ook zullen de proeftuinen een centrale rol innemen in het Vlaamse kennisnetwerk in en rond Industrie 4.0.

Lancering op 19 februari 2018

19 februari 2018 organiseerde het Agentschap Innoveren & Ondernemen samen met Imec in Leuven de kick-off van de proeftuinen ‘Industrie 4.0’. Hier waren onder meer vertegenwoordigers van Imec, Flanders Make, Sirris, Flanders Food en 3IF aanwezig.

Het doel van het event was dubbel: in de eerste plaats brachten we de mensen uit het veld bijeen om kennis te maken met elkaar en basisinformatie uit te wisselen. Daarnaast werden ideeën verzameld over het aanbod, de organisatie en de communicatie van de proeftuinen. De resultaten van deze sessie gebruiken we in de verdere operationalisering van de proeftuinen en bij de organisatie van de tweede oproep in 2018.

Meer informatie over de inhoud en de werking van de proeftuinen is te verkrijgen bij bruno.krekels@vlaio.be.

Lancering proeftuinen

Delen: