Nieuw in het e-loket voor ondernemers: digitale aangifte overlijden

Publicatiedatum
Vanaf nu kunnen begrafenisondernemers via het e-loket voor ondernemers terecht op het SOKARIS-webplatform waar ze digitaal aangifte kunnen doen van een overlijden.

Niet meer naar gemeentehuis

Dat betekent dat begrafenisondernemers niet meer naar het gemeentehuis hoeven te gaan met fysieke documenten. Via het SOKARIS-webplatform staan lokale besturen en begrafenisondernemers direct in contact. Aangiftes van overlijdens worden digitaal verwerkt, en begrafenisondernemers ontvangen via het platform akten en toelatingen. SOKARIS is een product van V-ICT-OR, de Vlaamse ICT organisatie.

Naar Sokaris via het e-loket

E-loketondernemers.be van VLAIO is verbonden met SOKARIS. Begrafenisondernemers kunnen dus eenvoudig vanuit het e-loket verbinding maken met SOKARIS. Het e-loket voor ondernemers is een centraal overkoepelend digitaal platform waar ondernemers over de overheidsniveaus heen eenvoudig dossiers kunnen aanvragen en/of opvolgen.

 

E-loketondernemers.be

E-loketondernemers.be is een centraal overkoepelend digitaal platform waar ondernemers of derden in naam van de onderneming subsidies, vergunningen, erkenningen, … over de verschillende overheidsniveaus heen eenvoudig en veilig kunnen aanvragen en/of opvolgen. Daarnaast kunnen ze er ook de gegevens van hun onderneming terugvinden. Het zorgt voor een gebruiksvriendelijke digitale dienstverlening waarbij ondernemers na hun aanvraag al hun overheidsdossiers vanuit één overzicht kunnen opvolgen. E-loketondernemers.be is een initiatief van VLAIO. 
 

 

Delen: