Nieuwe oproepen voor verschillende Interreg-programma's

Publicatiedatum

Wist je dat je op de webpagina’s van Interreg een overzicht vindt met de lopende en verwachte projectoproepen? Momenteel zijn er twee projectoproepen voor projectenconcepten geopend. Een derde opent in oktober 2024.

Oproep Interreg France-Wallonie-Vlaanderen

In Interreg France-Wallonie-Vlaanderen staat de tweede projectoproep voor klassieke projecten en projectportefeuilles sinds midden juni open. Indienen kan tot en met 30 oktober 2024, 12 uur. Op de website van Interreg France-Wallonie-Vlaanderen vind je meer informatie over de thema’s waarbinnen je projecten kan indienen. Het Vlaamse steunpunt organiseert een infosessie in Brugge op 5 september en een infosessie in de raadzaal van het Provinciehuis in Gent op 13 september 2024 van 10 tot 14 uur.

Oproep Interreg Maas-Rijn

Interreg Maas-Rijn (NL – BE – DE) opent haar vierde oproep voor projectconcepten (stap 1) op 1 oktober 2024. Het programma stelt tot 39,3 miljoen euro aan EU-financiering beschikbaar voor deze projectoproep. Indienen kan tot en met 2 december 2024. Indieners ontvangen op 13 februari 2025 de beslissing over hun projectconcept. Op 18 september 2024 ben je van harte welkom in Eupen op een evenement in het teken van oproep 4 en de toekomst van Interreg.

Oproep Interreg Noordwest-Europa

Interreg Noordwest-Europa is inmiddels aan de vijfde projectoproep voor projectconcepten toe. Het programma verwelkomt projectideeën in de 9 specifieke doelstellingen van het programma. Indienen kan tot en met 16 januari 2025, 12 uur. Op 5 en 6 november 2024 organiseert Interreg Noordwest-Europa haar jaarlijks evenement in Dublin, waarop je als potentiële projectpartner terechtkan voor meer informatie over het programma, het bespreken van je projectidee, het vinden van projectpartners, … Een aanrader!

Projectconcept indienen

Deze programma’s volgen een tweestapsprocedure. Indien je projectconcept wordt goedgekeurd (stap 1), word je vervolgens uitgenodigd om dit concept gedetailleerder uit te werken (stap 2) en opnieuw in te dienen voor goedkeuring.

Vragen?

Heb je vragen over een specifiek programma? Wil je graag weten of je projectidee ‘Interreg-proof’ is? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de betrokken contactpunten.

Delen: