Ook lokale IT-diensten ontdekken digitaal beheer markten en kermissen

Publicatiedatum

Marktleiders of plaatsmeesters die met de digitale tool Merke hun markten en kermissen willen organiseren, slagen er niet altijd in om hun IT-dienst daarvan te overtuigen. Die laatstgenoemden onderschatten vaak de administratie die bij zo’n organisatie komt kijken. Het is immers belangrijk om alles goed te documenteren. Met een toelichting op ShopIT probeerde VLAIO dit ook breder bekend te maken bij lokale IT-diensten.

ShoptIT van V-ICT-OR is het netwerkevent van het jaar voor iedereen die betrokken is bij informatie en technologiemanagement binnen lokale overheden. Dit jaar vond ShoptIT plaats op 16 mei in Flanders Expo te Gent. Peter Creyf, expert markten en kermissen bij VLAIO, lichtte er tijdens een breakout-sessie het digitaal beheer van markten en kermissen met Merke toe. Zo konden ook de medewerkers van de IT-diensten van de Vlaamse steden en gemeenten kennismaken met de digitale tool Merke en de raamovereenkomst met financiële incentive die VLAIO hiervoor opende.

Raamovereenkomst met financiële incentive

Merke van dienstverlener Mentoring Systems laat je toe om de organisatie van markten en kermissen volledig te digitaliseren. De tool brengt onder andere alle aanvragen van standhouders op één plaats bij elkaar. Ook de attesten over veiligheid, voeding en andere wettelijke criteria kan een ambulante handelaar of foorreiziger in de tool opladen. Zo win je tijd in de organisatie van ambulante en kermisactiviteiten.

Tot eind 2026 kan jouw gemeente gebruikmaken van een raamovereenkomst om eenvoudiger en goedkoper op deze tool aan te sluiten. Sluit jouw gemeente via deze weg een abonnement van minimaal vier jaar af? Dan geniet je - tot uitputting van het budget - ook van een eenmalige financiële tussenkomst van VLAIO.

Al 17 gemeenten maken er gebruik van

Intussen tekenden al zeventien steden en gemeenten via deze raamovereenkomst in op een abonnement voor de digitale tool Merke. Ontdek de ervaringen van enkele van hen in onderstaande getuigenis.

Heeft jouw gemeente ook interesse? Volg één van de online infomomenten bij Mentoring Systems, of maak dadelijk een afspraak met hen. Alle informatie over de raamovereenkomst vind je op www.vlaio.be/merke

Stuur- en klankbordgroep volgen op

VLAIO volgt deze raamovereenkomst op in een stuurgroep. Daarnaast is er ook een klankbordgroep met gebruikers van de tool en een vertegenwoordiging van de VVSG. Op 3 juni 2024 kwam deze klankbordgroep voor een eerste maal samen. Deze stuur- en klankbordgroep zullen in de toekomst regelmatig georganiseerd worden om de ontwikkeling van de tool, de raamovereenkomst en de financiële tussenkomst te volgen.

Delen: