Proefproject evalueert groei in arbeidsproductiviteit als parameter voor innovatiesteun

Publicatiedatum

Groei in arbeidsproductiviteit is cruciaal voor de competitiviteit van de Vlaamse economie. VLAIO stimuleert innovaties die bijdragen aan groei in arbeidsproductiviteit, maar hanteerde arbeidsproductiviteit in het verleden niet als parameter om innovatiesteun toe te kennen. Sinds 1 mei loopt een proefproject waarbij dit wel het geval is. Met dit project wil VLAIO de impact van O&O-projecten op de Vlaamse economie versterken. 

Slimmer werken

We moeten inzetten op een hogere werkgelegenheidsgraad, maar ook op slimmer werken: meer doen met de beschikbare mensen. Innovatie is een belangrijke driver voor groei in arbeidsproductiviteit. Daarom is VLAIO sinds 1 mei gestart met een proefproject. Vanaf nu kunnen bedrijven ook groei in arbeidsproductiviteit beargumenteren bij de impact van een innovatie in een O&O-project. Voorheen werd de impact beoordeeld aan de hand van twee parameters: de groei in tewerkstelling en de investeringen als gevolg van de projectresultaten. Daar komt nu dus een derde bij. 

Arbeidsmarktkrapte is voorwaarde

Tijdens de proefperiode zullen de voorgestelde modaliteiten continu geëvalueerd worden en wanneer nodig ook bijgesteld worden om tegemoet te komen aan de noden van de bedrijven. 

Competitiviteit versterken

VLAIO wil met dit experiment de impact van O&O-projecten verbreden, bijdragen aan het stimuleren van groei in arbeidsproductiviteit en de competitiviteit van de Vlaamse economie versterken. Meer gedetailleerde info over de modaliteiten vind je in het toelichtingsdocument voor innovatiesteun

Delen: