Robovision is ‘Scale-up van het jaar’

Publicatiedatum
Het Gentse AI-bedrijf Robovision werd door de Vlaamse Regering tot ‘Scale-up van het jaar’ gekroond. CEO en medeoprichter Jonathan Berte ontving de prijs van Vlaams minister-president Jan Jambon. Robovision volgt appbeveiligingsspecialist Guardsquare op. Proficiat!

Robovision maakt AI toegankelijk

Robovision ontwikkelt Deep Learning software die machines efficiënter maakt. De software wordt toegepast in de landbouw, de medische wereld, de maakindustrie en de beveiligingssector. Robovision wordt onder meer ingezet om CT-scans van longen te screenen en te bepalen hoeveel procent aangetast werd door het coronavirus. 

Het digitaal platform dat Robovision ontwikkelde is generiek en maakt AI en Deep Learning toegankelijk voor elke onderneming. Uiteenlopende bedrijven kunnen het op maat trainen. Steeds meer ondernemers zien de kracht van AI voor hun toepassingen en kiezen Robovision als oplossing. Het bedrijf groeit sterk en is in volle ontwikkeling. Vorige maand werd Robovision ook al uitgeroepen tot Scale-up van het jaar door Scale-ups.eu, een platform voor snelgroeiende techbedrijven.

VLAIO steun voor alle genomineerden

Alle genomineerden voor de ‘Scale-up van het jaar’ zijn bekend bij VLAIO en kregen de voorbije jaren steun in de vorm van onder meer ontwikkelings- en onderzoeksprojecten en de kmo-groeisubsidie. Robovision haalde het van FibriCheck, THEO Technologies en Unifly.

FibriCheck is actief in de medische wereld. Het ontwikkelde een app om hartritmestoornissen te detecteren en zo snel te kunnen ingrijpen om beroertes te voorkomen. THEO Technologies trekt wereldwijd mediabedrijven en telecomspelers aan omwille van hun “Theoplayer”, een universele videospeler die met tal van formaten en toestellen om kan. Unifly focust op luchtvaart. Het bedrijf werd opgericht door twee luchtverkeersleiders, een piloot en een dronespecialist. Ze ontwikkelen software en oplossingen om drones veilig door het luchtruim te loodsen.  

Delen: