Spotto begeleidt ondernemers naar de juiste plaats

Publicatiedatum

Door een samenwerking tussen CIB, Immo-United en VLAIO beschikt het platform Spotto voortaan over een specifiek luik voor bedrijfsvastgoed. Ondernemers op zoek naar ruimte vinden daar tussen het brede aanbod de meest geschikte locatie voor hun bedrijf. Wijs ruimtezoekende ondernemers dus zeker op Spotto. Steden en gemeenten kunnen partner van Spotto worden. Dit nieuwe vastgoedplatform is de vervanger van bizLocator.

Foto van Rivage, unsplash.com

Spotto maakt het divers aanbod aan beschikbare locaties voor professionelen transparant op lokaal en bovenlokaal niveau. Door de schaarste aan bedrijfskavels, het overaanbod aan winkelruimte of de ondernemers die steeds bewuster keuzes maken, is dat een noodzaak. De voordelen voor ondernemers van Spotto zijn talrijk. Een nieuwe, intuïtieve gebruikersinterface wijst hen eenvoudig de weg naar het aanbod. De informatie over een pand of grond vult een ondernemer vlot aan met bijkomende inzichten over de omgeving door de aanwezige kaarten. Ontdek het vastgoedplatform op www.spotto.be/bedrijfsvastgoed.

Meer dan 10.000 professionele vastgoedfiches staan momenteel op het platform Spotto. Dat is mede mogelijk gemaakt door de vele makelaars die zijn aangesloten bij CIB. Zo goed als alle softwareleveranciers voor vastgoedbeheer voorzien een integratie met Spotto. Ook publieke ontwikkelaars, incubatoren of particulieren kunnen met hun aanbod terecht op Spotto.

Overeenkomst tussen VLAIO, CIB en Immo-United

In 2023 ondertekenden CIB, Immo-United en VLAIO een intentieovereenkomst. Die mondde nu uit in een samenwerkingsovereenkomst. Deze samenwerking zorgt voor het splinternieuwe luik voor bedrijfsvastgoed op Spotto. Het zal ook de kennis rond het vestigingsgedrag van de diverse types van ondernemingen versterken door data over vraag en aanbod te ontsluiten.

In de samenwerkingsovereenkomst zijn afspraken gemaakt over de prijszetting voor onder meer de publieke aanbieders van professioneel vastgoed, over de inspanningen om Spotto bekend te maken bij de doelgroepen van ruimtezoekers en over de wijze waarop verder zal nagedacht worden over de functionaliteiten en zoekmogelijkheden voor ondernemingen. Dit alles met de bedoeling om het juiste bedrijf op de juiste plaats te brengen.

Integreer Spotto in jouw lokale adviesverlening

Steden en gemeenten zijn een belangrijke schakel om kwaliteitsvol advies over ruimte aan ondernemers te geven (zie ook www.vlaio.be/vestigingsadvies). VLAIO moedigt de lokale besturen dan ook aan om gebruik te maken van het vastgoedplatform Spotto. Wil je hierover meer info? Of wil je partner van Spotto worden? Laat ons iets weten op spotto@vlaio.be.

Lokale besturen en andere partnerorganisaties bepalen mee de inhoud van de verdere samenwerking met het vastgoedplatform Spotto. VLAIO plant daarom vier thematische werkgroepen in. De deelnemers die zich dit voorjaar kandidaat stelden mogen weldra de uitnodigingen in hun agenda verwachten.

Mijn gemeente is partner van bizLocator, wat nu?

Het platform van bizLocator zal binnenkort afgesloten worden. Het einde van bizLocator betekent de start van het migratietraject naar Spotto. Lokale besturen die een intentieovereenkomst met VLAIO ondertekenden over bizLocator zullen een bericht ontvangen dat hen toegang verleent tot Spotto. Het huidige eigen aanbod van een lokaal bestuur gepubliceerd op bizLocator verhuist dan mee naar Spotto.

De meeste op bizLocator aangesloten gemeenten hebben op hun eigen website een pagina met het specifieke aanbod in de gemeente. Dit zal niet anders zijn met het professioneel vastgoedluik op Spotto. Ondersteuning is voorzien om de huidige koppelingen via weblink, i-frame of widget te vervangen door een nieuwe weblink of API. Zo blijft het aanbod aan professioneel vastgoed optimaal beschikbaar op de website van de gemeente.

Delen: