Starterstoolkit in cocreatie met het VLAIO Netwerk

Publicatiedatum
Aan coachingtrajecten, publicaties, steunmaatregelen en begeleiding voor (pre-)starters is er geen gebrek in Vlaanderen. Daarop een overzicht krijgen en bewaren is echter geen sinecure. Nochtans is dat cruciaal, voor de (pre-)starter zelf, maar ook voor alle coaches en mentoren.

Daarom werd een cocreatie-traject opgestart in het VLAIO Netwerk. Onder begeleiding van Studio Dott vonden er twee sessies plaats in het voorjaar. We konden rekenen op de enthousiaste inzet van meer dan 50 netwerkpartners en enkele ondernemers. Onder de werknaam ‘Starterstoolkit’ gingen we op zoek naar dé oplossing. 

Na deze twee sessies was er een rijke oogst aan concrete tips en allerlei do's-and-don'ts. Een klein team ging tijdens de zomer aan de slag om dit concreet uit te werken. 

Op 15 oktober was het dan terug verzamelen geblazen om de tussentijdse resultaten voor te stellen aan onze partners uit het VLAIO Netwerk. Centraal stond de intentie om te vertrekken vanuit de behoeften van de ondernemer als ‘mens’ i.p.v. vanuit de ‘onderneming’. Voor de vorm denken we in de eerste plaats aan een website, omdat op die manier de info gemakkelijk te updaten is. Daarnaast kunnen afgeleide, meer tastbare producten ontwikkeld worden. 

De reacties waren positief: “Ik word hier blij van!” en “De ondernemer is de héld in dit verhaal, dat vóel je.” Daarna staken de deelnemers opnieuw de handen uit de mouwen om de toolkit in al zijn verschijningsvormen uit te tekenen.

Zo zie je maar: VLAIO Netwerk is natuurlijk ook intensief ‘samen werken’ aan concrete projecten. 
 

Cocreatie

Delen: