Stedelijke logistiek via drones? Overheden voor Europees project gezocht.

Publicatiedatum
De Universiteit van Gävle uit Zweden wil samen met verschillende partners uit Europa nagaan hoe drones veilig goederen kunnen leveren in stedelijke gebieden. Via Interreg Europe en Horizon Europe hoopt het hiervoor bijkomende steun te verkrijgen.

Heeft jouw bestuur al ervaring met het gebruik van drones? Of willen jullie daar binnenkort plannen of acties over uitrollen? Misschien kan je binnen een Europese context verder kennis en ervaring opbouwen en uitwisselen. Laat zeker jouw interesse blijken aan de Universiteit van Gävle. Meer informatie over hun vraag naar partners lees je op www.interregeurope.eu.

Interreg en Horizon Europe

Interreg Europe is een programma dat samenwerking binnen de Europese Unie ondersteunt. Tussen 2021 en 2027 heeft het een budget van 379 miljoen euro om onder meer lokale, regionale en nationale overheden beter beleid te laten ontwikkelen via kennis en ervaringsuitwisseling. Momenteel loopt er een projectoproep waar nog tot 31 mei projectvoorstellen op ingediend kunnen worden. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Philippe Rousseau (philippe.rousseau@vlaio.be)

Horizon Europe is het belangrijkste financieringsprogramma van de Europese Unie voor onderzoek en innovatie met een budget van 95,5 miljard euro.

Delen: