Team Bedrijfstrajecten zoekt 2 bedrijfsadviseurs bio-economie

Publicatiedatum
Team Bedrijfstrajecten zoekt 2 inspirerende bedrijfsadviseurs bio-economie. Wil je meer weten over deze functie en de context waarin je zal werken? Bekijk dan zeker onderstaand filmpje waarin je mogelijk toekomstige collega's Katie en Peter je meer vertellen. Interesse? Solliciteer dan vóór 31 maart.

Functieomschrijving

  • Je begeleidt bedrijven bij hun innovatie- en groeiplannen. Het accent ligt daarbij op bedrijven die projecten willen realiseren met biomassastromen en/of processen om die biomassastromen te behandelen en valoriseren.
  • Je fungeert binnen de begeleiding als een actief luisterend klankbord en toetst met hen zowel de technische, financiële als commerciële haalbaarheid van hun business case af. Op basis van die analyse adviseer je het bedrijf over mogelijke vervolgstappen.
  • Je connecteert daartoe het bedrijf met geschikte partners binnen kennisinstellingen, clusters, ondernemerschapspartners en andere bedrijven voor een meer diepgaande begeleiding. Daartoe bouw je een gericht netwerk uit om het kennisaanbod rond bio-economie in kaart te brengen en up-to-date te houden.
  • Een kernuitdaging daarbij is het connecteren van (industriële) kmo’s en startups met de land- en tuinbouwsector en visserijsector. Je werkt daarbij samen met sectoradviseurs binnen het beleidsdomein Landbouw en Visserij die een sterke kennis hebben van de steunkanalen binnen de primaire sector. Specifiek verwachten we van jou dat je ons bereik in de primaire sector (land- en tuinbouw, visserij) verhoogt.
  • Je adviseert bedrijven met betrekking tot specifieke overheidsreglementering relevant voor de business case. Hiertoe bouw je goede contacten uit met de relevante beleidsdomeinen voor het thema bio-economie.
  • Je neemt deel aan infosessies en netwerk evenementen rond deze thema’s en geeft er presentaties over de VLAIO ondersteuning.

De belangrijkste effectindicator van jouw bijdrage aan onze organisatie is een toename van de geïnitieerde en ondersteunde bedrijfsprojecten binnen het thema van de bio-economie.

Profiel

We herkennen in jou graag volgende troeven:

  • Je beschikt over een masterdiploma en aantoonbare ervaring in het adviseren van klanten.
  • Je bouwt vlot vertrouwensvolle relaties uit met klanten door een hoge mate van actief luisteren en dienstbaarheid.
  • Je bent gepassioneerd door circulaire economie en bio-economie in het bijzonder. Je bent in staat om met bedrijven te spreken over de aanpak van innovatieprojecten binnen het domein van bio-economie. Je bent leergierig om de evoluties in dit domein op te volgen voor een goed begrip van de noden en uitdagingen van de klanten die je begeleidt.
  • Je bent iemand die energie krijgt van zich tegelijkertijd in veel projecten vast te bijten.
  • Je kan snel een nieuwe situatie analyseren en die analyse duidelijk communiceren, rapporteren en presenteren
  • Je kan zelfstandig en planmatig werken, maar treedt ook erg gemakkelijk in contact met anderen. Je bent flexibel ingesteld en afwijken van je standaard takenpakket schrikt je niet af.
  • Je deelt graag je kennis en inzichten met anderen, zowel met je eigen collega’s als met ondernemers en stakeholders
  • Netwerken zie je als een uitdaging om met nieuwe bedrijven in contact te komen

We zoeken 2 bedrijfsadviseurs: één voor het werkgebied Oost- en West-Vlaanderen en één voor het werkgebied Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Je deinst niet terug om verplaatsingen te maken naar klanten binnen en buiten de werkregio aangevuld met de mogelijkheid om met klanten en partners ook online af te stemmen.

Aanbod

In onze werkomgeving kan je actief meewerken aan het versterken van de Vlaamse welvaart en het welzijn door innovatief ondernemerschap. We doen dat vanuit een organisatie die open communiceert met elkaar en met partners, gebaseerd op een sterk vertrouwen. Wendbaar en daadkrachtig handelen zien we als essentieel om onze missie te realiseren. Verbinding is voor ons een pijler van onze werking. Het verzekeren van een organisatie waarin iedereen bevlogen haar rol kan opnemen is voor ons een topprioriteit. Je job kenmerkt zich door een grote mate van autonomie en verantwoordelijkheid die proactief samenwerking met collega’s en partners opzoekt.

We werken vanuit 6 locaties gespreid over Vlaanderen (Antwerpen, Leuven, Hasselt, Gent, Kortrijk en Brussel) wat, aangevuld met thuiswerk, veel flexibiliteit biedt om je werk efficiënt te organiseren en een gezonde balans tussen werk en privé na te streven. We maken daarbij ook maximaal gebruik van online tools om met klanten te interageren.

Je mag rekenen op een correct salarispakket conform salarisschaal A211 van de Vlaamse overheid aangevuld met een bedrijfswagen, hospitalisatieverzekering, groepsverzekering en maaltijdcheques en uiteraard de nodige ICT tools.

Interesse?

Stel je voor 31 maart kandidaat door je motivatie én cv (met foto) per e-mail te sturen naar Tina Rousseeuw – personeel.tb@vlaio.be.

Als jouw CV en motivatie ons overtuigt, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek.

Delen: