Test de haalbaarheid van je ondernemersdroom via het nieuwe startkompas

Publicatiedatum

VLAIO lanceert een vernieuwde, gedigitaliseerde versie van het startkompas, een tool die je helpt om het risico van jouw ondernemersdroom of -idee beter in te schatten. Ontdek wat het startkompas is, de nieuwigheden en de voordelen voor jou als (startend) ondernemer.

Startkompas

Wat is het startkompas?

Het startkompas is een tool die je helpt om het risico van je ondernemersdroom of -idee beter in te schatten, zowel voor je jouw zaak opstart als tijdens het runnen van je bedrijf.

Voor de start

Door het startkompas in te vullen, kan je jezelf goed voorbereiden op het starten van je eigen onderneming. Je denkt inhoudelijk en financieel na over je idee. Zo verhoog je jouw slaagkansen. Bovendien kan je het startkompas gebruiken als basis voor je ondernemersplan.

Na de start 

Ook tijdens het runnen van je bedrijf is het belangrijk om op tijd stil te staan bij de positie van je onderneming. Als je op het punt staat om een strategische keuze te maken, dan kan je het startkompas gebruiken om te achterhalen hoe realistisch die keuze is.

Wat is er nieuw?

Digitaal

De nieuwigheid aan het startkompas? Je hoeft voortaan je inhoudelijke en financiële gegevens niet meer op papier of handmatig in een Excelbestand in te vullen. Dit proces verloopt nu digitaal. Verder voegden we doorheen het startkompas meer vragen over duurzaamheid toe.

Gebruiksvriendelijker en duidelijker

Het vernieuwde, gedigitaliseerde startkompas is ook gebruiksvriendelijker. Je beantwoordt de vragen telkens in invulvelden. Bij moeilijkere termen uit de administratie, boekhouding, financiële wereld, … voegden we pop-ups toe met de nodige uitleg. Zo begrijp je alles meteen. Tussendoor kan je jouw voortgang opslaan om later opnieuw verder te gaan. Op het einde krijg je een duidelijk rapport (in pdf) met al jouw ingevulde gegevens.

Deelbaar

Vul je het startkompas in, maar merk je tijdens het invullen dat je twijfelt over bepaalde zaken? Dan kan je het delen met je bank, accountant, adviseur, ... Zij ontvangen een mail om de gegevens te bekijken in de digitale omgeving, waarna ze kunnen bijsturen waar nodig. Ondernemen doe je namelijk niet alleen.

 

Test jouw idee

Test nu de haalbaarheid van jouw ondernemersdroom of -idee via het vernieuwde startkompas

 

Delen: