Vacature: Bedrijfsadviseur Circulaire Economie in de bouw (Oost-Vlaanderen) (t.e.m. 30/06)

Publicatiedatum
Wil jij mee bijdragen aan de duurzame transformatie van bedrijven om de Vlaamse welvaart en welzijn te verhogen? Grijp dan deze kans om je carrière te ontwikkelen in een omgeving met relevante maatschappelijke impact. Team Bedrijfstrajecten vzw van VLAIO zoekt een collega voor onbepaalde duur en met als voornaamste werkregio de provincie Oost-Vlaanderen. Solliciteer voor 30 juni en word onze nieuwe collega!

Functiecontext

Vlaamse bedrijven worden op allerlei vlakken uitgedaagd. Fundamentele veranderingen als digitalisering en klimaatverandering bieden heel wat nieuwe mogelijkheden voor het creëren van nieuwe business.
De Vlaamse overheid ondersteunt bedrijven bij het realiseren van hun ambities om via innovatie en business transformatie groeikansen te benutten. Ze zet daarbij sterk in op de omschakeling naar een duurzame circulaire economie voor een lagere ecologische voetafdruk, een hogere leveringszekerheid van grondstoffen en het potentieel voor innovatie en groei.

Wil jij mee bijdragen aan de duurzame transformatie van bedrijven om de Vlaamse welvaart en welzijn te verhogen? Grijp dan deze kans om je carrière te ontwikkelen in een omgeving met relevante maatschappelijke impact. Team Bedrijfstrajecten vzw ondersteunt in opdracht van de Vlaamse overheid bedrijven bij het realiseren van hun ambities door kennis, partners en financiële hefbomen aan te reiken. Team Bedrijfstrajecten vervult zo een belangrijke rol binnen de front-office van het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). Samen met 45 directe collega’s, aangevuld met de brede expertise binnen VLAIO en een netwerk van partners kan jij mee de uitdaging aangaan om bedrijven in Vlaanderen klaar te maken voor onze duurzame toekomst.

Geïnteresseerd? Dat treft, want wij zoeken een collega voor onbepaalde duur en met als voornaamste werkregio de provincie Oost-Vlaanderen.

Wat mag jij verwachten en wat verwachten wij van jou?

  • Je prioritaire doelgroep zijn kmo’s in de bouw en de toelevering aan deze sector die interesse tonen om kansen tot hogere duurzaamheid te verkennen. Jouw doel is hen te enthousiasmeren en te ondersteunen om die interesse om te zetten in concrete projecten. Je neemt proactieve acties om met bedrijven in de doelgroep in contact te komen. Je neemt daartoe onder andere deel aan evenementen georganiseerd door partners en geeft er presentaties over de VLAIO ondersteuning.  Je vult mee bredere communicatie-acties in om latent geïnteresseerde bedrijven te inspireren rond het thema. Maar je aarzelt ook niet om bedrijven rechtstreeks te benaderen.
  • Je fungeert binnen de begeleiding van bedrijven als een actief luisterend klankbord. Je toetst af welke mogelijkheden er zijn richting een meer duurzaam/circulair businessmodel met aandacht voor de technische, financiële en commerciële haalbaarheid. Je helpt om de waardeketen in kaart te brengen.
  • Je connecteert het bedrijf met geschikte partners waaronder kennisinstellingen, clusters, ondernemerschapspartners en andere bedrijven in functie van specifieke kennis die ze wensen uit te bouwen.
  • Je adviseert bedrijven met betrekking tot specifieke overheidsreglementering relevant voor hun business case. Hiertoe bouw je nauwe contacten uit met de relevante beleidsdomeinen voor het thema circulaire economie en partners in de bouwsector.
  • Je belangrijkste werkgebied situeert zich in de provincie Oost-Vlaanderen. Je maakt daarnaast deel uit van een Vlaams team van bedrijfsadviseurs met focus op circulaire economie. Met hen bouw je kennis en een netwerk uit, exploreer je met nieuwe werkmethodieken in de begeleiding en detecteer je nieuwe behoeftes bij bedrijven richting het overheidsinstrumentarium. Ad hoc verplaatsingen doorheen Vlaanderen worden dus gemaakt.

De belangrijkste effectindicator van jouw bijdrage aan onze organisatie is een toename van geïnitieerde en ondersteunde bedrijfsprojecten binnen de brede bouwsector, met focus op verhogen van de duurzaamheid van deze sector.

We herkennen in jou graag volgende troeven:

  • Je beschikt over een masterdiploma en aantoonbare ervaring in het adviseren van klanten. Vertrouwdheid met de bouwsector en de relevante actoren in deze sector is een pluspunt.
  • Je bouwt vlot vertrouwensvolle relaties uit met klanten door een hoge mate van actief luisteren en dienstbaarheid. Business development schrikt je niet af. Integendeel, je krijgt energie van het benaderen van nieuwe bedrijven en bent in staat om die mee op het pad van een duurzame economie te helpen door je enthousiasme en ervaring.
  • Je bent gepassioneerd door duurzaam ondernemen. Je bent leergierig om de evoluties in dit domein op te volgen voor een goed begrip van de noden en uitdagingen van de klanten die je begeleidt. Die vertalen in concrete projecten, daar wil je voor gaan. Je bent iemand die zich tegelijkertijd in veel projecten tegelijkertijd wil vastbijten.
  • Je handelt autonoom en planmatig, maar treedt ook erg gemakkelijk in verbinding met anderen. De afwisseling om af te wijken van je standaard takenpakket vind je fijn. Effectiviteit en efficiëntie gaan dan ook bij jou hand in hand.
  • Je neemt zelf initiatief om je kennis bij te schaven en deelt graag je kennis en inzichten met anderen.
  • Netwerken zie je als een uitdaging om met nieuwe bedrijven in contact te komen. Daartoe ben je bereid om frequent deel te nemen aan events, die ook ’s avonds plaatsvinden.

Wat bieden we je aan?

  • Je vindt bij ons een werkomgeving waarin je actief kan meewerken aan het versterken van de Vlaamse welvaart en welzijn door innovatief ondernemerschap. We doen dat vanuit een organisatie die heel open communiceert met mekaar en partners, gebaseerd op een sterk vertrouwen. Wendbaar en daadkrachtig handelen zien we als essentieel om onze missie te realiseren. Verbinding is een erg belangrijke een pijler van onze werking. Het verzekeren van een organisatie waarin iedereen bevlogen haar rol kan opnemen is voor ons een topprioriteit. Je job kenmerkt zich door een grote mate van autonomie en verantwoordelijkheid die proactief samenwerking met collega’s en partners opzoekt.
     
  • We werken vanuit 5 locaties gespreid over Vlaanderen (Antwerpen, Leuven, Hasselt, Gent,  Brussel) ruim aangevuld met plaats en tijd onafhankelijk werken. Dit biedt veel flexibiliteit om je werk efficiënt te organiseren.
     
  • Je krijgt van ons een contract van onbepaalde duur. Deze functie financieren we evenwel met middelen die beperkt zijn in de tijd voor 4 jaar. Je krijgt een correct salarispakket conform salarisschaal A211 van de Vlaamse overheid aangevuld met een bedrijfswagen, hospitalisatieverzekering, groepsverzekering en maaltijdcheques en uiteraard de nodige ICT tools. Via https://www.vlaanderen.be/werken-voor-vlaanderen/salarissimulator kan je het loon simuleren. Wij rekenen bij de inschalingen relevante ervaring mee in op basis van je vroegere jobs.

Hoe solliciteren?

Je stelt je kandidaat door per e-mail – vóór 30 juni -  je motivatiebrief en CV op te sturen naar Tina Rousseeuw – personeel.tb@vlaio.be. Als jouw CV en motivatie ons overtuigt, nodigen we je uit voor een online kennismakingsgesprek.

Delen: