Vacature: beleidsadviseur klimaat en industrie

Publicatiedatum

Ben jij klaar om een verschil te maken in het klimaat- en energiebeleid van Vlaanderen? Wens jij beleidsmatig en meer operationeel werk te combineren? Solliciteer dan tot en met 16 oktober voor de functie van beleidsadviseur klimaat en industrie en draag bij aan een meer duurzame toekomst. Wil je meer weten? We organiseren een digitaal infomoment op 9 oktober om 15 uur.

Handdruk

Functieomschrijving

Europa legt de lidstaten uitdagende transities op het vlak van klimaat en energie op. De versterking van het gebruik van groene waterstof (RFNBO) en de versterking van de industrie die de transitie naar net-zero ondersteunt, zijn daar voorbeelden van. Ook Vlaanderen voelt de impact daarvan en zal de komende jaren een uitdagend beleid moeten ontwikkelen. VLAIO speelt hierin een centrale rol. Ook jij kan jouw bijdrage leveren via deze functie.

Als beleidsadviseur bij het team Klimaat en Industrie ondersteun je de energie- en klimaattransitie van de Vlaamse industrie en coördineer je mee de aanpak in de vermelde materies. Samen met collega’s werk je de beleidstrajecten uit en ga je in overleg met de belangrijkste stakeholders na welke maatregelen genomen kunnen worden. Je formuleert adviezen intern voor VLAIO of je geeft ondersteuning bij het formuleren van adviezen voor de Vlaamse Regering. In een volgende fase analyseer je de vooruitgang van jouw projecten en formuleer je voorstellen om deze bij te sturen. Naast de eerder beleidsgerichte taken draag je bij tot andere taken zoals de behandeling van steunaanvragen, interne en externe communicatie en het vertalen van (Europese) ontwikkelingen naar de Vlaamse context.

Wie ben jij? 

  1. Je hebt een masterdiploma. Een STEM-diploma of een aan bedrijfskunde gerelateerd diploma zijn een pluspunt.
  2. Je hebt minstens 3 jaar ervaring, die relevant is voor de functie, in de klimaat en energie transitie in een onderzoeks-, bedrijfs- of beleidscontext.

Jouw voordelen

  • Je krijgt een contract van onbepaalde duur in de graad van adjunct van de directeur.
  • Je krijgt een salaris op basis van de vastgelegde salarisschaal NA111. Via de salarissimulator kan je je nettosalaris berekenen, aangepast aan je individuele situatie.
  • Je ontvangt de volgende voordelen: maaltijdcheques, gratis openbaar vervoer, een breed aanbod van leasefietsen, hospitalisatieverzekering, een financiële tussenkomst voor kinderopvang tijdens alle schoolvakanties, ...
  • Je krijgt 35 dagen vakantie per jaar en bovendien ben je vrij tussen Kerstmis en Nieuwjaar.
  • Je activiteit bepaalt je werkplek. Zo kan je dus zowel op kantoor, van thuis uit of op een satellietkantoor werken.
 

Meer weten en solliciteren? 

Op 9 oktober 2024 organiseren we van 15 tot 16 uur een digitaal infomoment. Heb jij specifieke vragen over de functie-inhoud of over de selectieprocedure? 
Schrijf je nu in. Solliciteren voor deze functie kan tot en met 16 oktober. Bekijk het selectiereglement en solliciteer nu.

 

Delen: