Vacature: Projectadviseur ambitieus ondernemen

Publicatiedatum
Kan je binnen een netwerk verschillende partners enthousiast doen samenwerken? Heb je ervaring met projectbeoordeling, financiering en opvolging? En wil je graag aan de slag in een omgeving waar ondernemen en innoveren centraal staan? Stel je dan kandidaat voor de vacature van projectadviseur ambitieus ondernemen. Solliciteren kan tot en met 7mei. Meer weten of vragen? Op 26 april organiseren we een infomoment van 11u tot 12u.

Jobomschrijving

VLAIO is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. Bij VLAIO kom je terecht in het team ambitieus ondernemen. Dit team maakt deel uit van de afdeling VLAIO Netwerk. Het VLAIO Netwerk is een netwerk van ondersteunende dienstverleners, incubatoren en acceleratoren, kennisinstellingen, financiers en overheidsagentschappen waar ondernemers de juiste en kwalitatieve hulp vinden op belangrijke kantelmomenten in het leven van hun onderneming.

Als projectadviseur zorg je ervoor dat de netwerkpartners elkaar vinden, inspireren en samenwerken. Daarnaast beheers je het hele proces om partners te selecteren, te financieren en op te volgen. Je bouwt ook inhoudelijke expertise op over thema’s die ambitieus ondernemen stimuleren. 

  • Als projectadviseur combineer je de rollen relatiebeheerder en themadeskundige. Als relatiebeheerder zorg je ervoor dat de netwerkpartners elkaar vinden, inspireren en samenwerken. Je stimuleert bilaterale contacten tussen partners en werkt aan de uitbouw van leerplatformen en een hecht ecosysteem. Daarvoor werk je ook mee aan grote communicatieprojecten. Daarnaast beheers je het hele proces om partners te selecteren, te financieren en op te volgen. Je zet jouw projectbeoordeling om in nota’s, subsidiebesluiten en juryverslagen en volgt de uitvoering inhoudelijk en financieel op. Voor deze cyclus gebruiken we ons klantenrelaties- en informatiesysteem KRIS. Je bent in staat om je snel in te werken in de subsidiewetgeving en de wetgeving overheidsopdrachten.
     
  • Als themadeskundige werk je een beleidslijn voor een toekomstvisie uit. Deze vormt de basis voor het bestek van een overheidsopdracht, projectoproepen en beoordelingen van subsidieaanvragen van organisaties. Die deskundigheid zet je ook in voor het beantwoorden van parlementaire vragen, voor het ontwerpen tools en brochures, om andere teams en agentschappen bij te staan, om als jurylid op te treden en om de link te leggen met Europese initiatieven. Je gaat op zoek naar sprekende voorbeelden waarover we kunnen communiceren.
     
  • Het administratieve luik is ook een belangrijk onderdeel van de job. Jij bent verantwoordelijk voor de volledige administratie rond relatiebeheer. Je staat in voor het bijhouden van de dossiers, controleert de uitbetaling van de subsidies en volgt verder op. Je staat ook in voor het controleren en het kwalitatief opvolgen van diverse stuurgroepen. Dit doe je aan de hand van één op één gesprekken, waarbij je een coachende houding aanneemt en bijstuurt waar nodig.

 

 

Infosessie op 26 april

Wil je meer weten over deze functie? Op 26 april organiseren we van 11 tot 12 uur een infomoment. Heb je specifieke vragen over de functie-inhoud of over de selectieprocedure? Schrijf je dan snel in!

 

Wie ben jij?

Op het moment van je sollicitatie beschik je over:

  • een masterdiploma

Kennis en vaardigheden:

  • Je hebt aantoonbare affiniteit met economie, ondernemerschap & de leefwereld van ondernemingen.
  • Je ben vertrouwd met procedures en financieringsmechanismen zoals subsidiebesluiten, projectoproepen en overheidsopdrachten en bent bereid het specifieke regelgevend kader te leren.
  • Je kan in een multi-actorsetting het gemeenschappelijk belang naar boven halen en duidelijk formuleren.
  • Je hebt een basiskennis van Microsoft Office en bent bereid om dit verder te ontwikkelen.

Je beheerst de volgende processen: 

  • Projectbeoordeling
  • Projectfinanciering en -opvolging met subsidies
  • Projectfinanciering en -opvolging via overheidsopdracht
  • Relatiebeheer met partners

Je bent bereid om expertise rond deze processen te ontwikkelen: kennisopbouw en -toepassing, projectontwerp, ecosysteemopbouw, communiceren over rolmodellen.

 Pluspunten:

  • Ervaring in relatiebeheer met middenveldorganisaties en stakeholderoverleg
  • Rijbewijs B

Om het team te versterken tot een complementair geheel, zoeken we een collega die bij de aanwerving volgende processen al zeer goed beheerst:

Jouw voordelen

  • Je krijgt een contract van onbepaalde duur in statutair dienstverband in de graad van adjunct van de directeur met bijhorende salarisschaal A111
  • Je ontvangt extralegale voordelen: maaltijdcheques, gratis openbaar vervoer, een breed aanbod van leasefietsen, hospitalisatieverzekering, aanvullend pensioen, professionele kinderopvang tijdens de schoolvakanties in de hoofdkantoren …
  • Je krijgt 35 dagen vakantie per jaar en bovendien ben je vrij tussen kerstdag en Nieuwjaar.
  • Je activiteit bepaalt je werkplek. Bij de meeste functies kan je dus zowel op kantoor, van thuis uit of op een satellietkantoor werken.

Ontdek hier meer over werken bij de Vlaamse overheid

 

Interesse? 

Solliciteren kan tot en met 7 mei 2023.

Meer info en meteen solliciteren voor deze vacature!

 

Werken bij VLAIO

VLAIO is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. Wij stimuleren en ondersteunen innovatie en ondernemerschap en dragen bij aan een gunstig ondernemersklimaat met een focus op:  

  • het stimuleren van groei en innovatie door ondernemingen financieel te ondersteunen via subsidies om te kunnen groeien, transformeren of innoveren;  
  • het bevorderen van ondernemerschap door samen te werken met sterke partners die kmo’s kunnen begeleiden van (pre)start over groei tot overname;  
  • het ondersteunen van clusters door het steunen van organisaties die samenwerking en dynamiek op gang brengen binnen een groep van ondernemingen en kennisinstellingen;  
  • het bevorderen van omgevingsfactoren door de ontwikkeling van bedrijventerreinen en het voorzien van adequate bedrijfshuisvesting.  

Wij, dat zijn 475 enthousiaste VLAIO-collega’s die zich samen met een netwerk van partners uit de overheid en de bedrijfswereld dagelijks inzetten voor alle ondernemers in Vlaanderen. 

 

Zag je onze andere vacatures al? 

We hebben verschillende openstaande vacatures. Alle openstaande vacatures vind je op vlaio.be/vacatures.

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Die vermelden we steeds in de VLAIO nieuwsbrieven. Je kan je hier abonneren.

 

 

Delen: