Verwijst jouw gemeente lokale werkgevers al door naar een werkschakelpunt?

Publicatiedatum

Voor lokale besturen is het belangrijk dat de ondernemingen op hun grondgebied het goed doen en dat er een hoge tewerkstellingsgraad is. Als gemeente kom je misschien wel eens in contact met lokale werkgevers die begeleiding kunnen gebruiken bij het benutten van het talent in Vlaanderen en om de evoluties op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden. Deze werkgevers kan je best doorverwijzen naar een werkschakelpunt.

Een werkschakelpunt, wat is dat?

Net zoals de wereld rondom ons, evolueren ook jobs aan een snel tempo. Werkgevers worden geconfronteerd met jobs die hun relevantie verliezen, met nieuwe competenties die hun medewerkers misschien nog niet bezitten of met langdurig zieken die terugkeren naar de werkvloer. Om werkgevers - maar ook hun werknemers – gratis te begeleiden bij deze transities, stelde VDAB in samenwerking met VLAIO 4 werkschakelpunten aan. De werkschakelpunten Aalst, Gent, Leuven en West-Vlaanderen kunnen door werkgevers uit de ruime regio gecontacteerd worden. Door ondersteuning aan te bieden, te bekijken wat de opties zijn om ontslagen te vermijden en een correct juridisch kader te schetsen, dragen de werkschakelpunten bij aan de Vlaamse doelstelling om een tewerkstellingsgraad van 80% te bereiken.

VLAIO in gesprek met de werkschakelpunten

Acerta richtte in West-Vlaanderen en Leuven een werkschakelpunt op. In Aalst is dat Skill Builders. Maar in Gent coördineert de stad zelf het werkschakelpunt voor de regio. Benieuwd hoe ze bij Gent als overheidsdienst naar het werkschakelpuntproject kijken? Lees dan zeker het interview met Astrid en Ann van Stad Gent. De verhalen van Aalst, Leuven en West-Vlaanderen bieden nog meer inzicht in welke visie er schuilt achter een werkschakelpunt, waarom ze doen wat ze doen en welke opties ze bieden om ontslagen bij ondernemingen te vermijden.

Meer info?

Voor meer informatie over de werkschakelpunten kan je terecht op de VLAIO website of op de site van het werkschakelpunt.

Delen: