Werkwijze digitale flow ‘Financieel verslag met attestering’

Publicatiedatum

Is het project waarvoor je steun gekregen hebt afgerond? Om de eindschijf uitbetaald te krijgen, moet je accountant of bedrijfsrevisor het financieel eindverslag indienen en attesteren. Sinds februari 2024 wordt bij het financieel eindverslag geen ‘Verslag van Beroepsbeoefenaar’ meer opgeladen. Het ‘Verslag van Beroepsbeoefenaar’ werd verwerkt in de nieuwe digitale flow waarin de accountant of bedrijfsrevisor het ‘Financieel verslag met attestering’ opvolgt. Lees hier hoe je te werk gaat. 

Financieel verslag met attestering

Welke projecten? 

Deze workflow is van toepassingen op de volgende projecten: 

Voor dossiers vanaf 1 juli 2021

Diende je na 1 juli 2021 een steundossier in? Dan zie je in het VLAIO-portaal voor projectopvolging sinds februari 2024 onder jouw voorwaarden ‘Financieel verslag met attestering’. Het ‘Financieel verslag met attestering’ is de opvolger van het ‘Verslag van beroepsbeoefenaar’. Het ‘Verslag van Beroepsbeoefenaar’ wordt niet meer opgeladen in het VLAIO-portaal voor projectopvolging. De opdracht in het Verslag van Beroepsbeoefenaar is nu opgenomen in de nieuwe digitale flow.

Hoe ga je te werk?

De hoofdaanvrager van het project moet het financieel eindverslag opmaken en de accountant of bedrijfsrevisor correct inlichten over de workflow. Raadpleeg steeds de VLAIO-website voor alle nodige informatie.

Financieel eindverslag opmaken  - Stappenplan

Bij afsluiting van het project maken de hoofdaanvrager en eventuele bedrijfspartners het financieel eindverslag op met de reële projectkosten. Je verzamelt ook de bewijsstukken van deze kosten. Daarna contacteer je een accountant of bedrijfsrevisor. Je levert de nodige documentatie aan en de URL naar het VLAIO-portaal voor projectopvolging waar jouw accountant of bedrijfsrevisor de .pdracht in de voorwaarde Financieel verslag met attestering opvolgt.

Meer informatie:

Licht de accountant/bedrijfsrevisor correct in

De accountant/bedrijfsrevisor doet de opvolging in het VLAIO-portaal voor projectopvolging. Ze laden het financieel eindverslag en de bewijsstukken op. Per kostenrubriek voeren ze een controle uit waarbij ze eventuele bevindingen kunnen noteren. Je kan hen voor alle nodige informatie doorverwijzen naar de VLAIO-website of de beroepsinstituten ITAA en IBR.

Uitzondering

Ondernemingen en kennisinstellingen die eerder afspraken hebben gemaakt met VLAIO rond het gebruik van brutolonen voor personeelscategorieën of organisaties die werken met overheidsbarema’s moeten geen beroep doen op een accountant of bedrijfsrevisor. Hier kan de rechtsgeldig vertegenwoordiger zelf het financieel eindverslag samen met de eventuele bewijsstukken via de digitale flow opladen.

 

Vragen? 

 

Delen: