Injecteer duurzaamheid in jouw productieproces met biomethaan

Biomethaan, een duurzame energiebron geproduceerd uit organisch afval, biedt tal van voordelen. Het is een groene vervanger voor aardgas, geproduceerd door biogas op te waarderen tot een methaanconcentratie van meer dan 97%. Biomethaan is een hernieuwbare energiebron die niet alleen je ecologische voetafdruk verkleint, maar ook bijdraagt aan een circulaire economie door afval om te zetten in waardevolle energie en grondstoffen.

Injecteer duurzaamheid in uw productieproces

Praktisch

Date
Tijdstip
09.00 - 17.00 uur
Locatie

RodeBol Sint-Denijslaan 485 9000 Gent

CoDE brengt aan de hand van verschillende evenementen inzichten in:

  • Productie: Ontdek hoe biomethaan wordt geproduceerd uit organisch afval en leer hoe je dit proces kunt optimaliseren voor maximale duurzaamheid en efficiëntie.
  • Regelgeving: Krijg essentiële informatie over de wet- en regelgeving voor het injecteren van biomethaan in het gasnet of het gebruik ervan, inclusief de vereiste certificeringen en normen.
  • Bijproducten: leer over de toepassingen van de zuivere CO2-stroom bekomen na opzuivering en het nutriëntenrijke digestaat.
  • Praktijkvoorbeelden: Verken succesverhalen en case studies van bedrijven die biomethaan produceren of hebben geïntegreerd, en haal praktische inzichten uit hun ervaringen.
  • Netwerkmogelijkheden: Verbind met andere producenten en gebruikers van biomethaan om kennis te delen en samenwerkingen te verkennen.

Starten doen we met een studiedag rond biomethaan voor het brede publiek op dinsdag 26 november. Dit evenement gaat door bij RodeBol: Sint-Denijslaan 485, 9000 Gent. 

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
Leden: € 70 / niet-leden: € 84
Organisator
Biogas-E i.s.m. CoDE

Praktisch

Date
Tijdstip
09.00 - 17.00 uur
Locatie

RodeBol Sint-Denijslaan 485 9000 Gent

Locatie

Adres

RodeBol Sint-Denijslaan 485 9000 Gent