Lab Duurzaamheidsverslag

Er komen ook verschillende uitdagingen kijken bij het opstellen van een duurzaamheidsverslag. Ook als je al ervaring hebt met een jaarverslag, komen er standaard enkele vragen naar boven. Waar moet je rekening mee houden bij het opstellen van een duurzaamheidsverslag? Volgens welke standaarden kan je best rapporteren en welke categorieën moet je incorporeren?

Het antwoord op deze vragen ontdek je in deze opleiding. Je krijgt inzicht in de principes van duurzaamheidsverslaggeving en ontdekt de waarde die het kan opleveren voor jouw organisatie.

Lab Duurzaamheidsverslag

Dit event is afgelopen

Programma

Tijdens dit lab krijgt u verschillende tools aangereikt om meteen aan de start te gaan met de opmaak van een duurzaamheidsverslag.

Volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Internationale rapporteringskaders
  • Rapporteringsprincipes
  • Stappenplan
  • Voorbeelden
  • Take home messages

Trainers

Voor deze opleiding kan Voka Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland beroep doen op Katelijne Norga, oprichter Pantarein Publishing, en Liesbeth Voets, sustainability consultant Pantarein Publishing.

Katelijne Norga, bio-ingenieur van opleiding, heeft jarenlange ervaring in duurzaamheidscommunicatie en richtte Pantarein Publishing op, het enige contentbureau in Vlaanderen met een exclusieve focus op duurzaamheid. Daarnaast is Katelijne actief als hoofdredacteur van Susanova, een mediaplatform van Pantarein Publishing met alle relevante updates en nieuwsberichten rond duurzaam ondernemen en duurzame technologische toepassingen.

Met eveneens een achtergrond in de bio-ingenieurswetenschappen en heel wat jaren ervaring, neemt Liesbeth Voets als content expert de leiding binnen Pantarein Publishing in het verzorgen van duurzaamheidsverslaggeving en -communicatie.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 150
Organisator
Voka i.s.m. Pantarein

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Voka KvK Antwerpen-Waasland Zetel Antwerpen Markgravestraat 12 2000 Antwerpen