Webinar - Testen en certificering van biogebaseerde en biodegradeerbare materialen

Een groeiende markt en een sterker publiek bewustzijn zorgen voor een snellere acceptatie van biogebaseerde, biodegradeerbare en recycleerbare producten. Maar hoe kunt u deze producten identificeren en naar waarde schatten? En wat is hun huidige positie in de circulaire economie? Dankzij dit webinar bent u binnen het uur helemaal mee!

Dit event is afgelopen

Tijdens dit één uur durende webinar informeren we u over thema’s als testen, certificatie en labeling van biodegradeerbare en biogebaseerde materialen. U mag rekenen op een presentatie door Organic Waste Systems (OWS), een referentie van wereldformaat op het vlak van testen van biodegradeerbare materialen, gevolgd door een presentatie van Denuo, de Belgische federatie van de afval- en recyclagesector. We eindigen ons webinar met de voorstelling van het Curcol-project, waarin de biogebaseerde kleurstof kurkuma onderzocht wordt op zijn gebruik in biodegradeerbare toepassingen.

Programma

10u00 : Introductie & verwelkoming - Joey Bosmans, Sirris

10u05 : Testing and certification of biobased and biodegradable materials Astrid Van Houtte, Organic Waste Systems (OWS)

10u30 : Relevance of biologically degradable and compostable plastics in a circular economy - Inge Dewitte, Denuo

10u40 : Modified curcumin as biodegradable colorant for inks and packaging materials - Brecht Demedts, Centexbel

Let op: de voertaal van dit webinar is Engels. 

Meer informatie

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
deelname is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk.
Organisator
Sirris i.s.m. Centexbel

Dit event is afgelopen