Ervaar hoe je slimme technologie kan toepassen in jouw bedrijf

Publicatiedatum
ConXioN opent een uniek Experience & Innovation Center in Waregem, powered by Microsoft. Hier kunnen ondernemingen leren en ervaren hoe ze ‘Smart Technology’ kunnen toepassen in hun bedrijf. Kennis rond concrete toepasbaarheid van slimme technologie ontbreekt nog vaak bij Vlaamse ondernemingen. Deze state-of-the-art digitale omgeving wil dat verhelpen.
ConXioN Experience Center

Hoe slimme technologie toepassen?

Vlaamse bedrijven moeten hun businessmodel aanpassen aan de digitalisering van onze maatschappij. Maar de kennis over de concrete toepasbaarheid van slimme technologie ontbreekt nog vaak. Daar moet het ConXioN Experience Center, powered by Microsoft, verandering in brengen. Bedrijven kunnen er zien en beleven hoe onder andere Artificial Intelligence (AI), Augmented Reality (AR), Internet of Things (IoT) en Virtual Reality (VR) vertaald kunnen worden naar rendabeler bedrijfsprocessen. 

We willen voortrekker worden in duurzaam digitaal ondernemen. Dat doen we door een laagdrempelig platform aan te reiken waar de regionale bedrijfswereld kan samenkomen en zich laten inspireren en begeleiden. Bedrijven moeten weten hoe dit voor hen en voor hun klanten een meerwaarde oplevert.
Chris Debyser
Chris Debyser
oprichter en zaakvoerder van ConXioN

Stimulans voor regionale werkgelegenheid

Bedrijven krijgen met het Experience Center een unieke lab-omgeving waar innovatie en kennisdeling wordt gestimuleerd en waaruit innovatieve oplossingen en toepassingen zullen voortkomen. Zo doen bedrijven uit de wijde omtrek van Waregem kennis en ervaring op die hen een concurrentieel voordeel geeft. De return die dat oplevert, zal goed zijn voor de werkgelegenheid in de streek. Deze bedrijven zetten zich zo ook in de markt als vooruitstrevende werkgevers, wat de braindrain uit West-Vlaanderen moet beperken.

Mark Andries
Via tal van initiatieven zet VLAIO in op digitaal ondernemen. Gelukkig staan we daarbij als overheid niet alleen. We zijn zeer blij dat ook vanuit de privé-sector ambitieuze projecten worden opgezet. We willen dan ook de samenwerking tussen bedrijven – onderzoeksinstellingen – overheden verder versterken ten bate van Vlaamse bedrijven.
Mark Andries
Leidend ambtenaar VLAIO
vrouw aan de slag in datacenter

Microsoft als partner

ConXioN gaat voor het Experience Center een uniek partnership aan met Microsoft. Beide bedrijven werken al jaren intensief samen. De oprichting van Het Experience Center is daarin een volgende stap. ConXioN is meteen de eerste Microsoft-partner in België die dit soort samenwerking opzet. 

Wij zijn verheugd dat partner ConXioN met hands-on workshops en inspirerende sessies de Microsoft visie rond digitale transformatie mee zal uitdragen. Dit vormt de perfecte aanvulling op het Microsoft Technology Center in Zaventem. Dit Center zal kmo’s in Vlaanderen inspireren en versterken.
Didier Ongena
Didier Ongena
General Manager van Microsoft in België

Koploper in de markt

Het Experience Center zet in op allerlei vormen van beleving. Bedrijven worden er door verschillende interactieve ‘corners’ geleid waar ze zelf aan de slag gaan. ConXioN en haar partners zullen er ook events, informatiesessies, opleidingen, hackathons en gastcolleges organiseren. Naast Microsoft werken ook Hewlett Packard Enterprise, HP Inc en Cisco mee aan het Center. Er staat ook een samenwerkingsverband met het hoger onderwijs in de steigers. Die moet mee zorgen voor een kruisbestuiving tussen alle partners.

Het Experience Center ligt in kantorenpark 17 West op de Kalkhoevestraat 30/4.1 in Waregem. In totaal beslaat het lab meer dan 500 vierkante meter.