Horeca Forma leidt medewerkers uit de sector op

Publicatiedatum
Hotels, restaurants en cafés zijn ontmoetingsplaatsen waar inwoners en bezoekers genieten van een goed glas, een fijne maaltijd of een aangename overnachting. Heel vaak bepalen ze mee de uitstraling van jouw stad of gemeente. Ze creëren ook heel wat tewerkstelling. De medewerkers in de horecasector en hun werkgevers kunnen hun competenties versterken door de opleidingen van Horeca Forma.
Foto door ELEVATE

Horeca Forma voorziet meer dan 100 opleidingen in alle Vlaamse provincies. De thema’s die ze behandelen dekken verschillende activiteiten binnen de horeca. Het gaat van vormingen over voeding en drank over gastvriendelijkheid tot veiligheid, hygiëne, leidinggeven of talen en financieel beheer. De kalender van Horeca Forma toont jou wat ze de komende maanden organiseren.

De opleidingen zijn meestal gratis. In de collectieve arbeidsovereenkomst van de horecasector spraken werkgevers en werknemers namelijk af om maandelijks een zeer klein deel van het loon aan Horeca Forma af te staan.

Vormingsconsulent als eerste aanspreekpunt

Merk je bij de horecazaken in de stad of gemeente opleidingsnoden? De vormingsconsulenten van Horeca Forma zijn jouw eerste aanspreekpunt. Ze gaan na wat de mogelijkheden zijn binnen het bestaande aanbod of denken mee na over een projectopleiding op maat.

Partner in de kijker

Goed samenwerken tussen organisaties die ondernemingen ondersteunen. Het maakt echt een verschil. Tijdens een ‘Partner in de kijker’-sessie van de VVSG op 23 maart 2023 mocht daarom Horeca Forma haar werking toelichten. Presentaties en partnerfiches van deze sessies vind je op de webpagina’s van de VVSG.

Samen voor sterk ondernemen

Meer en sterker ondernemerschap in innovatieve steden en gemeenten: daar gaan we voor! De VVSG en VLAIO bundelen de krachten in het project Overlegtafels Economie & Smart Cities. Je leest er meer over op www.vlaio.be/lokalebesturen. #sterkondernemen.

Delen: