Nieuwe workshops voor de Techniekacademie dankzij vzw Techn-On

Publicatiedatum
De Techniekacademie kon dankzij een schenking van vzw Techn-On nieuwe robots aankopen. De robots dagen kinderen uit om creatief aan de slag te gaan.
© Techniekacademie

Schenking Techn-On aan de Techniekacademie

De vzw Techn-On was jaren actief als STEM-promotor in de Ieperse regio. Techn-On promootte het STEM-onderwijs, met een bijzondere focus op technische opleidingen en de samenwerking met de bedrijfswereld. Maar ook het versterken van de samenwerking tussen het basis-, het secundair en het hoger onderwijs was één van de hoofddoelstellingen.

Na het stopzetten doneerden ze een deel van de resterende middelen aan de Techniekacademie, gezien hun gelijklopende missie en visie. De Techniekacademie kon dankzij deze schenking nieuwe robots aankopen. De SPIKE ESSENTIAL robots dagen de kinderen in de Techniekacademie uit om creatief aan de slag te gaan. De SPIKE Essential combineert blokprogrammeren op basis van pictogrammen en woorden met eenvoudige hardware om de STEM-concepten echt tot leven te laten komen.

Youth in STEM

Recent kreeg de Techniekacademie extra subsidies toegekend van VLAIO om van start te gaanmet een nieuw project, ‘Youth in STEM’, voor jongeren vanaf 16 jaar. Samenwerking met bedrijven neemt hier nog een prominentere plek in.

 

Over de Techniekacademie

De Techniekacademie prikkelt kinderen en jongeren in de vrije tijd voor STEM, via leuke en leerrijke workshops en Robot-STEM-kampen in 108 West- en Oost-Vlaamse gemeenten. Zo is er de Junior Techniekacademie voor kinderen van het 3e en 4e leerjaar en Tiener Techniekacademie voor 5e en 6e leerjaar. Voor jongeren van de eerste graad secundair onderwijs is er Repair Techniekacademie, waar ze aan de slag gaan rond de kernthema’s ‘herstel, onderhoud en circulaire economie’. Samenwerking met bedrijven is één van de prioritaire doelstellingen van de Techniekacademie.

 

Delen: