Verwijs ondernemers door naar de dienstverleners van het VLAIO Netwerk

Publicatiedatum

Voor de derde keer investeert de Vlaamse regering voor 4 jaar in de dienstverlening van het VLAIO Netwerk. Dertien VLAIO-partners zullen bedrijven begeleiden op vier cruciale vlakken: advies voor starters, begeleiding van ondernemers op kantelpunten, begeleiding van start-ups en scale-ups en productiviteitsgroei via digitalisering en duurzaamheid. Wil je als lokaal bestuur mee je schouders zetten onder het versterken van Vlaanderen als hub voor innovatie en ondernemerschap? Ontdek de vernieuwde dienstverlening en verwijs ondernemers uit jouw gemeente warm door.

Overheidsopdracht van vier jaar

Via de gunning van deze overheidsopdracht ondersteunt de Vlaamse regering ondernemers op verschillende niveaus. Productiviteitsgroei en adoptie van nieuwe technologieën staan centraal in de opdracht. VLAIO Netwerk zal zich richten op sensibilisering, begeleiding en netwerkvorming.

Het vernieuwde contract startte op 1 juli 2024 en heeft een maximale looptijd van 4 jaar.

Dertien partners met vier doelstellingen

De 13 geselecteerde partners zullen dienstverlening aanbieden rond 4 doelstellingen:

  • 1

    Het verhogen van de overlevingsgraad van startende ondernemingen is een cruciale stap om een duurzame economische groei te waarborgen. De overlevingsgraad op 5 jaar ligt in Vlaanderen op 67,8%. VLAIO verwacht dat de overlevingsgraad hoger ligt bij de prestarters die begeleid worden in dit programma.

    Partners: Starterslabo Vlaanderen, Unizo en Acerta Ondernemingsloket

  • 2

    De focus ligt op de uitdagingen waarmee ondernemers geconfronteerd worden tijdens de overgangsmomenten in de ontwikkeling van hun bedrijf.

    Partners; Unizo, Voka, Verso en Embuild

  • 3

    De derde doelstelling is om de basisstructuur van de Vlaamse economie te versterken door startups en scale-ups te begeleiden bij het overwinnen van de groeipijnen die met een sterke en snelle expansie gepaard gaan en bij de overgang van de meer lokale markt naar de internationale.

    Partners: Hubs4Growth, Growth Collective, Voka, Scale-Ups.eu en Scaleup.Vlaanderen

  • 4

    Bewezen innovaties op vlak van digitalisering en duurzaamheid zullen toegankelijk gemaakt worden voor een bredere groep ondernemingen.  

    Partners: Unizo, Voka, Verso, Embuild, Flux50, Agoria-Sirris en The Circular Hub

 

Ontdek de expertise van het VLAIO Netwerk

Op zoek naar coaching, advies of begeleiding op maat van lokale bedrijven op het grondgebied van jouw gemeente? Zoeken ze een klankbord voor hun plannen of willen ze hun netwerk uitbouwen? Verwijs hen dan snel naar de schat aan individuele- of groepstrajecten van het VLAIO Netwerk! 

Snel naar de expertisedatabank

 

Effecten

Deze gelaagde aanpak is een veelbelovende strategie om de concurrentiepositie van Vlaanderen te versterken en een innovatieve, toekomstbestendige economie te bevorderen. De dienstverlening zal ook direct een gunstig effect hebben op de deelnemers.

Als je binnen je lokaal bestuur in contact komt met ondernemers kan je ons aanbod onder de aandacht brengen en warm doorverwijzen naar de 13 partners.

 

Samen voor sterk, ambitieus ondernemen

Vlaanderen mag best wat ambitieuzer zijn als het aankomt op ondernemerschap. We hebben nood aan meer starters, meer blijvers en meer groeiers. Daarom wil VLAIO projecten op stapel zetten die ondernemers aanzetten tot, ondersteunen of begeleiden bij het ondernemen. Met onze partners bundelen we onze krachten en middelen. Ontdek alle initiatieven op www.vlaio.be/expertisedatabank. #sterkondernemen

 

Delen: