Beoordelingskader voor alternatieve brandveiligheidsmaatregelen

Resultaten

De resultaten van dit proefprogramma zijn beschikbaar in het rapport dat te raadplegen is onder documenten.

VIPA heeft met de resultaten van het brandproefprogramma laten onderzoeken hoe de toepassing van de geteste technieken of samenstelling van technieken kan vertaald worden in een beoordelingskader voor de brandveiligheid in zorggebouwen. Finaal is het de bedoeling om dergelijk beoordelingskader mee te nemen in nieuwe regelgeving voor brandveiligheid voor zorggebouwen.  Deze projectfasen zijn niet binnen de PIO context uitgevoerd maar via het Steunpunt Zorg en Gezondheid. Je vindt de volledige info over de verdere ontwikkelingen van dit project terug op Nieuw onderzoek brandveiligheid zorggebouwen | Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin (departementwvg.be)

Specifiek voor het innovatief residentieel ontrokingssysteem werd op initiatief van Fireforum ondertussen gestart met het opstellen van ‘Regels van Goed Vakmanschap’ (RGV)  om in de loop van 2022 praktische richtlijnen voor de toepassing van dergelijk systeem aan te reiken binnen de sector, rekening houdend met de interactie met andere brandbeveiligingsmaatregelen.

Uit de voorbereidingsfase van het PIO-project was naar voor gekomen dat er in de sector ook een sterke behoefte is aan ondersteuning voor training van personeel voor evacuatie en aanverwante zaken. Deze prioriteit werd opgepikt door Zorgnet-Icuro. Zij hebben samen met het techbedrijf OneBonsai een evacuatietraining in virtual reality uitgewerkt. Je vindt alle info terug op www.zorgneticuro.be.

Delen: