Excellente maaltijdzorg in residentiële ouderenzorg door optimale informatieflow tussen zorg en keuken

Uitdaging

Maaltijdzorg vormt een belangrijke pijler in de residentiële ouderenzorg.  

Dagelijks kunnen genieten van juiste maaltijden maakt dat bewoners fysiek gezond blijven én dat hun welbevinden verhoogt. Een juiste maaltijd is lekker en gezond, heeft een evenwichtige voedingswaarde en is aangepast aan de noden en wensen van de bewoner.

Het vormt een uitdaging voor de keukenmedewerkers van woonzorgcentra om er voor te zorgen dat bewoners op elk moment van de dag de juiste maaltijd krijgen. Het leven staat immers niet stil in woonzorgcentra.  Dagelijks zijn er heel wat wijzigingen die een impact hebben op het organiseren van de maaltijdzorg.  

Met dit project wenst vzw Zorg-Saam ZKJ technologie in te zetten ter ondersteuning bij het afstemmen van de processen van zorgnoden en de processen in de keukenwerking van de woonzorgcentra met als doel: 

  • Een directere en eenvoudige communicatie tussen zorgafdelingen en keuken. 
  • De gewenste maaltijd bij de juiste bewoner volgens de noden van de dag. 
  • Een duidelijk beeld van diëten en bijvoeding en bijhorende opvolging om ondervoeding te vermijden. 
  • Bepalen van de juiste hoeveelheden en noden per afdeling om zo voedselverspilling tegen te gaan.

Delen: