Photo by dan lewis on Unsplash

Circulaire maakindustrie: levensduurverlenging

Je kan deze subsidie niet meer aanvragen

Wat na de aanvraag van de subsidie levensduurverlening?

Na indiening worden de aanvragen beoordeeld.

Ontvankelijkheid

De tijdig ingediende aanvragen worden door VLAIO gescreend op hun ontvankelijkheid. Aanvragen die niet ontvankelijk zijn, worden hiervan in kennis gesteld en krijgen maximaal een week om de ontbrekende elementen aan te vullen. Indien de ontbrekende gegevens niet tijdig worden aangeleverd, zal de aanvraag onontvankelijk verklaard worden en niet verder beoordeeld worden. Enkel projecten die ontvankelijk zijn, worden verder inhoudelijk beoordeeld. Projecten die onontvankelijk verklaard worden, worden hiervan in kennis gesteld. De ontvankelijkheidscriteria vind je onder voorwaarden en in de handleiding.

Selectie

De ontvankelijke aanvragen zullen vervolgens door een jury beoordeeld worden op de volgende selectiecriteria. De jury wordt multidisciplinair samengesteld uit vertegenwoordigers van verschillende beleidsdomeinen van de Vlaamse overheid, en kan mogelijk uitgebreid worden met externe experten. De juryleden zullen de aangeleverde informatie enkel gebruiken voor de beoordeling van het project. De selectiecriteria vind je onder voorwaarden en in de handleiding.

Score, rangschikking en beslissing

Elk criterium wordt gescoord op 20 punten. Om voldoende te scoren moet minstens 50% op elk criterium en minstens 50% op de totaalscore behaald worden.
De jury maakt een rangschikking op van de ingediende aanvragen, rekening houdend met de selectiecriteria en de behaalde score. Enkel projecten die voldoende scoren, komen in aanmerking voor subsidie. 

Voor deze oproep is € 4.500.000 beschikbaar in uitvoering van het Relanceplan Vlaamse Veerkracht. De rangschikking wordt samen met een voorstel van te steunen projecten voorgelegd aan de Vlaams minister van Economie, die een beslissing neemt over de toekenning van de steun rekening houdend met het beschikbaar budget.

Uitbetaling

De uitbetaling van de subsidie gebeurt in 3 schijven:

  • 40% bij de start van het project. 
    • Het project kan ten vroegste starten de eerste dag van de maand volgend op de maand van indiening (1 mei 2022). Kosten die voor deze datum gemaakt worden, komen niet in aanmerking voor subsidie. Het project moet uiterlijk binnen 6 maanden na toekenning van de steun starten. De aanvrager dient hiervoor een verklaring in van de start van het project.
  • 40% nadat min. 40% van de projectkost is gemaakt en mits
    • de indiening van een inhoudelijke en financiële rapportage, volgens de daartoe aangeleverde template of vereisten
  • 20% bij de afronding van het project en mits 
    • indiening van een inhoudelijke en financiële eindrapportage volgens de daartoe aangeleverde template of vereisten
    • indiening van de stavingsstukken die nodig zijn voor de financiële controle van het project. Zie ook Controlerichtlijnen.

Voor de uitbetaling van het saldo, kan een controle uitgevoerd worden door de inspecteurs van VLAIO. 

Indien minder kosten zijn gemaakt, wordt de subsidie verhoudingsgewijs verminderd, rekening houdend met het maximale subsidiepercentages. Te veel uitbetaalde steun zal worden teruggevorderd.

Contact

Adres
Agentschap Innoveren & Ondernemen

Koning Albert II-laan 35 bus 12
1030 Brussel
België

Telefoon
E-mail