Wat na de indiening van de subsidieaanvraag?
Na indiening worden de aanvragen beoordeeld.
Ontvankelijkheid
De projecten zullen eerst door VLAIO beoordeeld worden op hun ontvankelijkheid.
VLAIO kan contact opnemen met de aanvrager tijdens de ontvankelijkheids- en volledigheidsanalyse om de aanvraag te vervolledigen en of noodzakelijke (punctuele) ontbrekende informatie aan te leveren die nodig is voor de inhoudelijke evaluatie van het projectvoorstel. Indien de steunaanvraag niet ontvankelijk wordt bevonden, wordt de indiener hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht en wordt het project niet verder geëvalueerd.
Selectie
De ontvankelijke aanvragen en projectbegrotingen worden door een jury beoordeeld. VLAIO zal een beroep doen op externe deskundigen om zich te laten bijstaan in deze beoordeling. De aanvragen worden inhoudelijk beoordeeld aan de hand van de selectiecriteria.
Elk criterium wordt gescoord op een kwalitatieve schaal van kritisch (uitsluiting), eerder zwak (-1), goed (0) tot zeer goed (+1). De score kritisch is direct uitsluitend, het project komt niet in aanmerking voor steun. Projecten krijgen op basis hiervan een globale score toegekend. Projecten die -2 of hoger scoren, komen in aanmerking voor steun.
Rangschikking en beslissing
VLAIO maakt een rangschikking in dalende volgorde volgens de totaalscore van de aanvragen. VLAIO legt deze rangschikking voor aan het Beslissingscomité bij het Fonds voor Innoveren en Ondernemen. Deze beslist over de toekenning van de steun, rekening houdend met de rangschikking en de beschikbare steunenveloppe van € 3 miljoen. Indien meerdere aanvragen van eenzelfde aanvrager voor steun in aanmerking komen, zal rekening gehouden worden met een maximale subsidie van 500.000 euro per hogeschool.
De aanvragers worden in kennis gesteld van de beslissing.
We verwachten een beslissing in december 2023.